donderdag 14 februari 2013

Krachtwerkontour - wat hebben we gedaan

De afgelopen drie weken hebben wij 25 projecten, organisaties en onderzoeksgroepen bezocht in Amerika. We hebben meer dan 115 mensen gesproken, sommige in een groepsgesprek, veel in kleinere samenstelling. Daarnaast hebben we tientallen mensen onderweg gesproken, de hand gegeven tijdens rondleidingen en ontmoet tijdens de WRAP around the world conference. We hebben gesproken met consumers, peer workers, practitioners, managers, directeuren, ambtenaren, studenten, onderzoekers, professoren, adviseurs, trainers en alle mogelijke combinaties van deze functies. We hebben ruim 7000 km gereisd, van Boston naar San Francisco & Berkeley, via New York, Chicago (kort), Kansas en Los Angeles, nog zonder de 5.555 vliegkilometers heen en de 8.785 vliegkilometers terug.


Vooraf hadden we een ambitieuze wenslijst van gewenste bezoeken en ontmoetingen. Het merendeel daarvan hebben we weten te bewerkstellingen, aangevuld met velen meer die we via via konden regelen, of die voor ons werden geregeld. Amerikanen mogen het imago hebben lomp te zijn, de mensen die wij ontmoet hebben waren zeer behulpzaam en gastvrij. Zo hebben we ook veel nieuwe namen van mensen, projecten en organisaties gekregen, die we een volgende keer willen bezoeken. Sowieso is tijdens deze reis gebleken hoe zinvol het is om ervaringen en ideeën uit te wisselen. Met veel van de mensen die wij hebben ontmoet hebben wij dan ook de intentie uitgesproken om elkaar vaker te ontmoeten, virtueel of fysiek. Een nadeel van de grote hoeveelheid ontmoeting is dat we sommige plekken, die we graag rustiger en uitgebreider hadden willen bezoeken, te snel weer achter ons moesten laten. In die zin was dit bezoek voor ons eerder kwartiermaken voor volgende reizen en toekomstige samenwerking.

Wij kwamen naar Amerika op zoek naar ideeën, ervaringen, tips en trucs die de ontwikkeling van herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid verder kunnen brengen. De wonderoplossing hebben we niet gevonden, maar we hebben veel geleerd en zijn zeer geïnspireerd geraakt. Tijdens onze reis hebben we tussendoor al korte verslagen geschreven van onze bezoeken. Deze gaan we de komende weken verder uitwerken en aanvullen. We hebben al twee previews geplaatst van de korte filmpjes die we gemaakt hebben van de projecten die we hebben bezocht. De andere filmpjes komen ook online. Dit alles gaan we bundelen in een e-book. In dit boek zullen we ook een slotbeschouwing schrijven, met daarin meer gestructureerd de belangrijkste uitkomsten en de voornemens die wij daaraan verbinden. In een volgende post alvast, als preview vers van de pers, ongestructureerd een aantal punten die voor ons er uit springen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten