dinsdag 9 april 2013

Social work studenten naar International Streetwork Program in Leeds

Niet alleen wij zijn op reis geweest, ook onze studenten zijn nu op stap. Maandag 1 april vertrokken drie MWD studenten en vijf CMV studenten, een HOIO en een junior onderzoeker voor twaalf dagen naar Leeds (Groot-Brittani├ź) om deel te nemen aan het Erasmus International Street Work Intensive Programme (IP). Tijdens dit programma zullen de studenten hun ervaringen en kennis uitwisselen met academici, studenten en sociaal werkers uit vier verschillende Europese landen.

Op dit moment wordt in Europa de aanpak van straatwerk op verschillende manieren vorm gegeven. Het doel van het Erasmus IP programma is om de kennis, vaardigheden, waarden en interventies in het internationale straatwerk te bevorderen en verder te ontwikkelen.

Tijdens dit programma zullen studenten en professionals vanuit verschillende disciplines - ondermeer sociologie, psychologie, social work en verpleegkunde - samenwerken, en kijken welke kennis en vaardigheden professionals die binnen het straatwerk werken de komende tien jaar nodig hebben. Dit gebeurt aan de hand van negen themadagen, waarin per dag invulling wordt gegeven door professoren, docenten en studenten van een universiteit.

In samenwerking met docenten van het lectoraat Youthspot en het Lectoraat Outreachend Werken en Innoveren wordt door de HvA twee themadagen verzorgd. De derde dag van het programma zal in het teken staan van straatwerk in de publieke ruimte. Tijdens de negende dag zullen de veranderingen in sociaal werk en de rol van de professional daarin centraal staan. De studenten presenteren hun bevindingen op de laatste themadag van het programma.

Tijdens de reis houden zij een blog bij op, op deze blog zal regelmatig door de deelnemers geupdate worden. Meer informatie over het programma is te vinden op de Erasmus IP program website: http://www.leedsmet.ac.uk/ip/.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten