donderdag 30 april 2015

Krachtwerkontour, part 3: Kendall Atterbury, Deborah Padgett & Recovery connections (10)

Door: Karla, oorspronkelijk verschenen op karlanijnens.wordpress.com

In de ochtend hebben we een afspraak met Kendall Atterbury. Zij werkt voor Community Access en heeft heel veel afspraken voor ons geregeld deze week. We drinken eerst samen koffie in een fastfoodding maar vanwege de herrie, de nare lucht en zin in iets echts te eten, vertrekken we naar een Chinees restaurant. Hier praten we onder het genot van een lunch verder.

Kendall is een bijzonder mens. Ze verteld over haar werk bij Community Access. En ze vraagt naar onze ervaringen bij Fountain House. Hier heeft zij ook gewerkt en ze herkent onze bevindingen: Fountain House was heel lang een voorloper op het gebied van herstel. Helaas is dit niet meer verder ontwikkeld en heeft de staf een steeds bepalendere rol gekregen.
Ze vertelt ook over haar studie waarin ze met zoveel vooroordelen te maken kreeg. Zij ging als eerste vertellen over haar eigen ervaringen in de psychiatrie en stelde deze ervaringen ook centraal in college’s en artikelen.
Kendall is zeer geïnteresseerd in de manier waarop bij de HvA ervaringsdeskundigen worden ingezet binnen het onderwijs. We gaan haar zeker terug zien in Amsterdam!
Na de lunch moesten we meteen door voor de laatste afspraak als groep. En zeker niet de minste.
Tijdens deze week is een deel van de groep bezig geweest met het opzetten van een studie-onderdeel in New York. Dit zal 7 jaar gaan lopen en er zijn goede afspraken gemaakt. Alles is rond voor de eerste groep studenten, dit najaar.
Een ander onderwerp was het leggen van duurzame contacten tussen een aantal universiteiten en de HvA. Bij al deze afspraken ben ik niet aanwezig geweest. Maar ik wilde het toch wel een keer meemaken en onze laatste afspraak was daar een mooie kans voor.
We spraken Deborah Padgett van NYU Silver school of Social Work. Een gesprek deels met haast. Max moest zijn vliegtuig halen en iedereen wilde zaken doen. Maar er kwamen ook weer heel veel onderwerpen aan bod: alweer die vragen naar Fountain House (wat is dat toch???, dat iedereen daar zo op reageert). We spraken ook kort nog even over Baltic Street en organisaties onder Community Access. En Housing First kwam uitgebreid ter sprake. Het failliet in New York, met alle nare gevolgen van dien. Hoe goed het op steeds meer plekken in de wereld loopt.
Deborah komt graag naar Amsterdam en ziet een samenwerking met Kendall zeer zitten. Er worden afspraken gemaakt en dan is het opeens voorbij: Max haast zich naar het vliegveld, Sjoukje naar een volgende afspraak, Paulina en Henrike naar wat laatste souvenirs.
Eind van de middag ga ik nog eten met Paulina en Henrike, voor zij naar het vliegtuig gaan.
In de avond ga ik naar een activiteit van Recovery Connections (zie dinsdag):
Open MIC Night

En wat een avond! Mensen musiceren, alleen of met een groepje. Van zeer beginnend tot professioneel, alles door elkaar. Zo bijzonder.
Ik kwam alleen binnen, best spannend, en had al snel aanspraak. Iemand “all the way from Amsterdam” was bijzonder, een blanke vrouw was ook al bijzonder…..  Vooral lang gekletst met Anthony (die regelmatig meegaat met RC) en Deley (?? schrijf ik vast niet goed). Deley was al ruim een jaar niet meer mee geweest. Onder andere omdat ze een paar maanden vastgezeten heeft wegens slapen in de metro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten